Een lange dag in Parijs

Dwalen door de stad. Of het nu in mijn thuishaven Breda is, of in een stad buiten Nederland. Uren verdwijnen als minuten, terwijl ik fotograferend van de ene plek naar de andere wandel. Op zoek naar bekende en minder bekende plekken, die ik met mijn fotografie een extra dimensie wil geven.

Deze dag in Parijs sluit ik af bij een o zo bekend en vaak gefotografeerd object: de Arc de Triomphe. Ik kom hier aan iets voor zonsondergang aan en besluit al snel dat een combinatie van kunstlicht en het vroege avondlicht van het “blauwe uur” de foto moet verrijken. Het is begin juli, waardoor het blauwe uur pas na tienen vorm begint te krijgen. Ook tijdens deze late voorjaarsavond raast het verkeer nog lang door op de chaotische rotonde. De drukte, de beweging en al het licht wil ik in één beeld zien te vangen. Tot driemaal toe weet ik een plek te vinden waar al snel mijn uitzicht door parkerende wagens wordt geblokkeerd. Uiteindelijk heb ik een plek waar ik prima zicht op de Arc heb en een glimp van de Eiffeltoren in de verte. Langzaamaan ruilt het daglicht met het blauw van het eerste avonddonker. De straatverlichting gaat aan, niet veel later gevolgd door de lichten op de Arc. In de verte draaien de lichtbundels van de Eiffeltoren in een vast patroon rond. Ik kies een wat langere sluitertijd (4 seconden, diafragma 11, statief!) om de beweging van het voorbij rijdende verkeer vast te leggen. Met veel geduld en circa 50 foto’s later heb ik de foto gevangen die ik zocht: Een lange dag in Parijs en nog volop in bedrijf!

[wadm_artwork artid=224789]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.