Breda op weg naar “Beste Binnenstad van Nederland 2017”?

Samen met de stad Arnhem voert Breda in oktober/november 2017 de strijd om de titel “Beste Binnenstad”. Donderdag 23 november is de bekendmaking van de winnaar. Het is maar een titel, maar het toont wel alle waardering voor de inspanningen die de stad heeft gedaan om de binnenstad te ontwikkelen. We gaan het beleven!

In de dagen dat we aftellen naar de bekendmaking, heeft Breda besloten om de Grote Kerk alvast in zilver licht te hullen. De nieuwe LED-verlichting geeft genoeg mogelijkheden om een kleur naar wens te creëren.

Een perfecte gelegenheid om dit unieke moment weer vast te leggen. Maar ja, welke locatie kies je daarvoor? In deze periode besluit ik het eens hogerop te zoeken. Op een koude, maar bijna windstille vrijdagmiddag ga ik naar de bovenste etage van parkeergarage De Barones. Het parkeerdek daar geeft net voldoende hoogte om de Grote Kerk in volle glorie te zien en om die samen met de omringende straten in beeld te brengen. En dan is het wachten op het beste moment…
Als de zon onder is, heb ik na ruim een uur wachten de beste mix van omgevingslicht en kunstlicht te pakken. De daken rond de kerk hebben nog net voldoende licht om detail te zien en de verlichting van de kerk is mooi egaal, waardoor het “spookachtige effect” achterwege blijft. Trots staat de toren te baden in zilver licht, tegen een mooie blauwe wolkenhemel. Het kunstlicht in de omringende straten geeft een bijna gouden verlichting. Is dit de aankondiging naar meer?

Update 23-11-2017:

Het is gelukt!! Breda is opnieuw uitgeroepen tot “Beste Binnenstad van Nederland”. Twee jaar lang is de titel aan Breda toebedeeld. Een mooie stimulans om al de baste nóg mooier en beter te maken.

En deze foto? Tja, eigenlijk achterhaald, want vanaf nu schittert de toren van de Grote Kerk in het toepasselijke gouden licht. Alle reden om nog eens terug te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.