Geluk?!

Breda Grote Kerk vanuit een hijskraan

Voor een terugblik op een woelig 2019 kom ik uit bij deze foto die ik niet eerder publiceerde. Niets mee gedaan maar o zo tekenend voor mijn plezier en succes op fotografisch gebied… Want zeker op dát vlak was het een heerlijk jaar.

Al enige tijd liep ik aan het begin van het jaar rond op de bouwlocatie van H&M aan de Ginnekenstraat. Ik was door de opdrachtgever gevraagd om met regelmaat foto’s te maken van de voortgang van de bouw. Een bijzonder project!

Op deze locatie was ook een permanente hijskraan aanwezig.
Al een paar keer maakte ik vanuit de hoogte wat overzichtsfoto’s van de bouwplaats zelf. Het gaf een mooi perspectief!
Maar natuurlijk kriebelde ook het idee in mijn achterhoofd om vanuit die hoogte eens wat verder te kijken dan de bouwplaats zelf. Het was tenslotte een prachtig en uniek uitzicht!

Op een mooie en koude dag in april was de hijskraan even niet in bedrijf. Een prima moment om eens in de nok van de kraan te kruipen voor wat foto’s van de omgeving.
De klokken op de Grote Kerk waren net weer teruggeplaatst, na een grote onderhoudsbeurt. Dus waarom dat icoon van Breda niet eens vastleggen vanaf deze plek?

Recht-toe-recht-aan vond ik geen optie. Dus al vrij snel koos ik ervoor om een deel van de hijskraan als “venster” te gebruiken voor deze foto. In kleurencontrast gaat rood en blauw/cyaan tenslotte prima samen.
Niet veel later had ik mijn foto! En, tevreden? Nee, eigenlijk niet. Het was een prima doorkijkje en een leuk kleurencontrast, maar rechts in beeld was veel loze ruimte.
In plaats van terugkeren naar beneden besloot ik mijn geluk extra op de proef te stellen. Wie weet, was er een willekeurige voorbijganger om het frame te vullen.

Lang wachten, veel missers, maar uiteindelijk de plaat die ik zocht!

En hiermee heb ik meteen mijn voornemen (jawel!) voor 2020 te pakken: geduld in mijn fotografie blijven houden en af en toe wat geluk afdwingen. En niet te vergeten… indrukken van mijn werk delen, zodat iedereen de kans krijgt om ervan mee te genieten.

Op naar 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.